Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΜΕ ΤΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

 

Αθήνα 6/9/2013
Προς
1. M.M.E.
2. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
ΜΕ ΤΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
Ξεκίνησαν οι επαφές του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τα πολιτικά κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Αντιπροσωπεία της Δ.Ο.Ε. συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 6/9/2013 με το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ  Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στον Περισσό.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκανε αναφορά σε όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση (μηδενικό αριθμό μόνιμων διορισμών, μείωση προσλήψεων αναπληρωτών, υποχρηματοδότηση  σχολικών επιτροπών, μισθοί εξαθλίωσης για τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους νέους, επιστημονική υποβάθμιση, αξιολόγηση, πειθαρχικά, εργασιακή εφεδρεία, μετατάξεις, κατάργηση εκπαιδευτικών αδειών, εκπαίδευση ελληνοπαίδων εξωτερικού, καθυστέρηση της υλοποίησης των αποσπάσεων ).
Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένες θέσεις για τα ζητήματα της παιδείας που τις έχει εκφράσει δημόσια, σημείωσε ότι το βασικό χαρακτηριστικό όλων των αλλαγών στην εκπαίδευση είναι ο κοινός τους στόχος: Υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, τις επιταγές της ΕΕ και στοχεύουν στη διαμόρφωση υποταγμένου εργατικού δυναμικού, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας και σε καθεστώς εργασιακής περιπλάνησης. Οι αλλαγές που προωθούνται δεν αφορούν μόνο το λύκειο, αφορούν όλη την εκπαίδευση, και την πρωτοβάθμια. Ο αυριανός φθηνός, ευέλικτος εργαζόμενος  προετοιμάζεται από πολύ μικρή ηλικία και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, που παρέχεται ακόμα και από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, είναι προσαρμοσμένο σε αυτό. Επομένως, πρέπει να ανοίξει ολοκληρωμένα το ζήτημα του περιεχομένου της μόρφωσης. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη, ο εκπαιδευτικός να είναι μαζί με τον γονιό, με τον μαθητή, με τον εργαζόμενο. Οι γονείς είναι στην πλειοψηφία τους άνεργοι, εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι. Είναι ουσιαστικό ζήτημα η κοινωνική συμμαχία και μέσα στο σχολείο και συνολικότερα, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στη στρατηγική της ΕΕ. Στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας είναι δυνατό οι ριζοσπαστικές αγωνιστικές διαθέσεις, που εμφανίζονται αυτό το διάστημα και στον κλάδο των εκπαιδευτικών, να μπολιαστούν με αντοχή, με ενεργή συμμετοχή της πλειοψηφίας του κλάδου στις όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να διευρύνονται αυτές ώστε να αντιπαλεύουν το σύνολο της αντιλαϊκής επιδρομής κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ.
Από τη Δ.Ο.Ε.