Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ψήφισμα



Την Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2013, δικάζεται ο δάσκαλος Ντίνος Παντελίδης στη Θεσσαλονίκη έπειτα από μήνυση του ιδιοκτήτη πολυκατοικίας στις Συκιές στην οποία είχε τοποθετήσει 2 κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε παιδική χαρά σε παιδικό σταθμό στο 14ο νηπιαγωγείο, στο 3ο και 6ο δημοτικό σχολείο, στο 3ο και 6ο νηπιαγωγείο.

Οι κάτοικοι των Συκεών κινητοποιήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα το 2009 απαιτώντας να φύγουν οι κεραίες δίπλα απ’ τα σπίτια τους και τα σχολεία των παιδιών τους.
Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων ήταν να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης να αποσύρει την παράνομη κεραία.
Εκδικητικά κινητοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης εναντίον του συναδέλφου μας Ντ. Παντελίδη που διεκδίκησε μαζί με τους κατοίκους της συνοικίας του το δικαίωμα τους να ζουν αυτοί και τα παιδιά τους χωρίς να ακτινοβολούνται καθημερινά όπως γινόταν για 13 ολόκληρα χρόνια.
Η δίωξη ενάντια στον Ντίνο Παντελίδη επιχειρεί να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους, να στείλει ένα μήνυμα στις αποφάσεις κάθε εξουσίας που αποφασίζει για τις ζωές μας.
Επιχειρείται να καταδικαστεί  ο Ντ. Παντελίδης για να εφαρμοστεί ο νέος πειθαρχικός κώδικας δημοσίων υπαλλήλων για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας» και να προχωρήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος που ώστε να σταλεί –για μια κόμη φορά- το μήνυμα σους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στη διάλυση του δημοσίου δωρεάν σχολείου και την προσαρμογή του στις επιταγές της κυβέρνησης, της τρόικας και της Ε.Ε.
Υπογραμμίζουμε εδώ πως το τελευταίο διάστημα πλήθος συναδέλφων μας από την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ταλαιπωρούνται και βιώνουν απίστευτες καταστάσεις τρομοκρατίας με πειθαρχικές διώξεις εξαιτίας της κινηματικής τους δράσης.
Για τους παραπάνω λόγους ο σύλλογος μας συμπαραστέκεται στο συνάδελφο μας και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, Ντίνο Παντελίδη.
è Οι αγώνες μας δεν διώκονται, δεν ποινικοποιούνται
è Να δικαιωθεί ο συνάδελφος μας και να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον του.