Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης



Το Υπουργείο Παιδείας μεθοδικά το τελευταίο διάστημα εργάζεται για την εφαρμογή της αξιολόγησης.

          Αυτοί που τσακίζουν τις ζωές μας φορτώνοντας αποκλειστικά την κρίση στους εργαζόμενους δεν θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται για το καλό και τη μόρφωση των παιδιών μας. Είναι αυτοί που αφήνουν χιλιάδες παιδιά έξω από τα σχολεία (π.χ. προσχολική αγωγή), παιδιά υποσιτισμένα, αυτοί  που δίνουν κυριολεκτικά μισθούς πείνας στους εκπαιδευτικούς.

          Η αξιολόγηση δεν έχει να κάνει με το πόσο καλύτερο θα γίνει το σχολείο και ο εκπαιδευτικός. Είναι κατεύθυνση της Ευρ. Ένωσης και του ΟΟΣΑ. Είναι το εργαλείο για να προωθήσουν το σχολείο της αγοράς και να τσακίσουν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει στους εκπαιδευτικούς.

          Η αξιολόγηση δεν είναι ουδέτερη, είναι εργαλείο για να γίνει η κοινωνία και το σχολείο πιο ταξικά. Δεν υπάρχει καλή και κακή αξιολόγηση, δε διαφέρει η λεγόμενη εσωτερική από την εξωτερική! Είναι εργαλείο για να σφαγιάσουν δημόσια παιδεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Καλούμε τους γονείς να σταθούν στο πλευρό μας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους συναδέλφους της δευτεροβάθμιας – που γνώρισαν πρώτοι τις απολύσεις – αλλά και σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού μας σε συντονισμένους αγώνες.
Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις για να μην περάσει η αξιολόγηση.
Συλλογικά και μαζικά μέσα από το σύλλογο μας παίρνουμε θέση ενάντια στη αξιολόγηση.
Συγκεκριμένα:

-         Απορρίπτουμε συνολικά το Π.Δ. για την αξιολόγηση. Να αποσυρθεί τώρα.
-         Μπλοκάρουμε και ακυρώνουμε στην πράξη, με όρους κινήματος, κάθε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης.
-         Δε συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. σεμινάρια, αυτοαξιολόγηση…)
-         Καλούμε τα στελέχη της εκπαίδευσης να μην αναλάβουν το ρόλο του αξιολογητή. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν καμία θέση σους συλλόγους.

ΟΧΙ σε κάθε μορφή αξιολόγησης
Μαζικός και παρατεταμένος αγώνας.
Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

Ηγουμενίτσα 14-11-2013