Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας και η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για την πρόταση της Διεύθυνσης Π.Ε. Θεσπρωτίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, με το οποίο ζητείται η γνωμοδότησή του, για την συγχώνευση του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Σελεύκειας.
            Είναι φανερό ότι στόχος τους, όπως δηλώνει η εισήγηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, είναι: «η εξοικονόμηση πόρων τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και στις συνολικές δαπάνες για την αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών».

            Στο βωμό της υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής θέλουν κι’ άλλες ανθρωποθυσίες. Δεν τους αρκούν οι χιλιάδες απολυμένοι και άνεργοι συνάδελφοι μας, δεν τους αρκούν οι μισθοί πείνας των εκπαιδευτικών που έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 40% την τελευταία τριετία, δεν τους αρκεί η μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 60% την τελευταία διετία, θέλουν κι’ άλλα.
            Θέλουν εκπαιδευτικούς σήμερα στη διαθεσιμότητα και αύριο απολυμένους, θέλουν μαθητές να ξεπαγιάζουν από το κρύο, θέλουν παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Τα δύο Νηπιαγωγεία της Νέας Σελεύκειας φιλοξενούν πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών (64 νήπια) με αυξητικές τάσεις, στεγάζονται σε δημόσιο κτήριο άρα δεν πληρώνουν ενοίκια, απασχολούν μία καθαρίστρια και εξυπηρετούν μια μεγάλη, σε έκταση και σε πληθυσμό, Δημοτική Ενότητα. Πέρα απ’ όλα τα άλλα, τυχόν συγχώνευσή τους θα αυξήσει την αναλογία νηπίων προς νηπιαγωγό με ότι αυτό συνεπάγεται για την παιδαγωγική διαδικασία.
Αυτό που προκύπτει ως αναγκαιότητα είναι η κατασκευή ενός διδακτηρίου για τις ανάγκες των νηπιαγωγείων ώστε με την μεταφορά του ενός να γίνει πιο εύκολη και αποτελεσματική η πρόσβαση των νηπίων που σε κάποιες περιπτώσεις διανύουν  μεγάλες αποστάσεις.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας να γνωμοδοτήσει αρνητικά στην εισήγηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου να σταματήσει επιτέλους την πρακτική τέτοιου είδους συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.
Όσο για την Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο κάθε φορά ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πόσο καλύτερα θα προωθήσει την πολιτική της κυβέρνησης, την πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο, την πολιτική που οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συνανθρώπους μας, την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Θυσιάζει μαθητές και εκπαιδευτικούς στην εξυπηρέτηση αυτής της πολιτικής και κωφεύει στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας. Προβλήματα όχι μόνο υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και έλλειψης διδακτικού προσωπικού. Και φέτος πολλές είναι οι κενές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες. Κάποια μαθήματα και την φετινή χρονιά δεν θα διδαχθούν καθόλου!
Μοναδική διέξοδος για όλους μας αποτελεί η ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12/2013 ΩΡΑ 19:00.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 09/12/2013