Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12:00 – 14:00 και
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (1ο Δημ. Σχ. Ηγουμενίτσας – ώρα 12:30)

ΘΕΜΑ: <<Ελλείψεις εκπαιδευτικών – αξιολόγηση – προγραμματισμός δράσης>>
Συνάδελφοι-ισσες,

            Το Δ.Σ. σας καλεί όλους στη γενική συνέλευση του συλλόγου (20-11-2014). Για την πραγματοποίησή της το Δ.Σ. κήρυξε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή όλων στις διαδικασίες της συνέλευσης.
            Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την κάλυψη όλων των κενών, δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα κενά είναι πολλά σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες. Η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ προσανατολίζεται στο κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων, στις συγχωνεύσεις σχολείων και τις συμπτύξεις τμημάτων και ακόμη, όπως δηλώνει ο υπουργός και στην εθελοντική εργασία των αδιόριστων!!!
            Υπεύθυνη γι αυτή τη κατάσταση είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Η πολιτική που πετσόκοψε τα εισοδήματά μας, η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης. Η πολιτική που έχει αποκλειστική της μέριμνα τις τράπεζες και τα αφεντικά τους.
            Παράλληλα κάτω από αυτές τις συνθήκες έχουν το θράσος να προωθούν τη λεγόμενη αξιολόγηση. Την κατηγοριοποίηση δηλαδή σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Στόχος τους να επικρατήσει ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας ώστε ανεμπόδιστα να υλοποιείται η αντιεκπαιδευτική πολιτική. Μας θέλουν ομήρους, θέλουν κι’ άλλες απολύσεις από τον χώρο της εκπαίδευσης.

Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή!

            Συσπειρωμένοι γύρω από το σύλλογο μας ν’ αντισταθούμε, ν’ ακυρώσουμε τα σχέδια τους, να απαιτήσουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:
-       Μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση
-       Να σταματήσει η επιχείρηση της αξιολόγησης – χειραγώγησης – τρομοκράτησης
-       Μισθούς αξιοπρέπειας

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Ηγουμενίτσα 11/11/2014

Το Δ.Σ.