Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Αρ Πρωτ. 155                                              ΠΡΟΣ:
Ηγ/τσα: 28/04/2015                                     Μέλη Συλλόγου                                                                                                                         Κοιν.: ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ Ηπείρου                
                                                                    Δ.Σ. της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με αφορμή την εγκύκλιο του Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας (Αρ. Πρωτ. 2338/20-04-2015) με την οποία προτείνεται στους συλλόγους διδασκόντων να προβούν, ουσιαστικά, στην αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, να καταγράψουν και να αναδείξουν καλές πρακτικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες, θέλει να επισημάνει τα εξής:


1.    Τα θέματα που έχουν σχέση με το παιδαγωγικό έργο είναι αρμοδιότητα των Σχολικών Συμβούλων και όχι της Διοίκησης.
2.    Οι προτεινόμενες προαιρετικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων προσομοιάζουν με εκείνες των διαδικασιών της αξιολόγησης. Θυμίζουμε ότι με τους αγώνες του Κλάδου η αξιολόγηση σταμάτησε.
3.    Για την διαπίστωση των προβλημάτων που χρονίζουν στο χώρο της εκπαίδευσης δεν χρειάζονται συνεδριάσεις τύπου αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Αυτό που χρειάζεται είναι λύσεις. Τα πραγματικά προβλήματα είναι δυστυχώς εδώ και είναι γνωστά σε όλους.

Είναι τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, είναι οι μηδενικοί διορισμοί των τελευταίων ετών, είναι η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, είναι τα προβλήματα τις Προσχολικής και της Ειδικής Αγωγής, είναι οι συνάδελφοι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ που πληρώνονται με καθυστέρηση, είναι οι χιλιάδες μαθητές μας που υποσιτίζονται και που μαζί με τις οικογένειες τους βιώνουν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Η απαρίθμηση, δυστυχώς αυτών των ζητημάτων είναι πολύ μεγάλη. Λύσεις χρειάζονται. Λύσεις που μπορούν να δοθούν μόνο κάτω από την πίεση των δικών μας αγώνων.

4.    Παράλληλα σε άλλο έγγραφό του ο Δ/ντης Εκπαίδευσης με θέμα «Επιβεβαίωση δεδομένων Myschool» (αρ. Πρωτ. 2306/16-04-2015) καταλήγει: «Σας γνωρίζουμε ότι όποιος δε συμμορφωθεί θα κληθεί σε απολογία με βάση το άρθρο 7 του Ν 3848/2010».

Τονίζουμε γι’ άλλη μια φορά ότι η άσκηση Διοίκησης με την απειλή της κλήσης σε απολογία είναι από μόνη της καταδικαστέα και θέλει να καλλιεργήσει, εκ νέου, ένα κλίμα φόβου στα σχολεία μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ:
Τους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων να μην πραγματοποιήσουν καμία συνεδρίαση για το παραπάνω θέμα στο οποίο τους καλεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος.



Το Δ.Σ.