Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αρ. Πρωτ.1552Αθήνα 21/4/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


Θέμα: Καταγγελία για την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης
            Στο Φ.Ε.Κ.  (αρ. Φύλλου 41-20/4/2015) δημοσιεύθηκε, υπογεγραμμένη από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για υποχρεωτική μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, έτσι ώστε αυτά να περάσουν στα ταμεία του δημοσίου σε μορφή repos, με αναδρομική, μάλιστα, ισχύ από 17 Μαρτίου 2015.

            Είναι η δεύτερη φορά από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας που η νέα συγκυβέρνηση υιοθετεί  την αντισυνταγματική διαδικασία των πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου της προηγούμενης συγκυβέρνησης που με πάθος, ως αντιπολίτευση, κατακεραύνωνε. Προτάσσοντας «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης»  του  να φανεί συνεπής στους δανειστές και να πληρώσει τις «τοκογλυφικές» (όπως κάποτε χαρακτήριζε)  δόσεις, δεσμεύει όλα τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, μεταφέροντάς τα υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος. Καταληστεύει έτσι, για μια ακόμη φορά, τα χρήματα του ελληνικού λαού για την αποπληρωμή χρεών που δεν είναι δικά του.
  Η αντισυνταγματική και καταστροφική αυτή πολιτική ως μόνο αποτέλεσμα μπορεί να έχει το χρεοκοπημένο ελληνικό δημόσιο και την εξάντληση των αποθεματικών για τις κοινωνικές ανάγκες, τα νοσοκομεία, τα ήδη υποχρηματοδοτημένα σχολεία, τα επιδόματα ανεργίας... αφού όλα τα αποθέματα θα εξαφανιστούν στη μαύρη τρύπα του χρέους.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την απόσυρση της αντισυνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου την οποία και καταγγέλλει. Καλεί την κυβέρνηση να πάψει να ακολουθεί επικίνδυνα μονοπάτια που, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούν τη χώρα σε οικονομική ασφυξία και τους εκπαιδευτικούς να επαγρυπνούν για αγώνες υπεράσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.