Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
Αγαπητοί γονείς,
Εμείς οι εκπαιδευτικοί των παιδιών σας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να μοιραστούμε την αγωνία μας για τη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση που βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο βίαιων περικοπών, συρρίκνωσης, υποβάθμισης και απαξίωσης.


            Δυστυχώς βιώνουμε από τις πιό δύσκολες χρονιές που έχουν γνωρίσει οι εργαζόμενοι από τη μεταπολίτευση και  μετά. Κυβερνήσεις, Δ.Ν.Τ. έλεγχοι κεφαλαίων (capital controls) με τη συνδρομή και την ψήφιση τριών μνημονίων καταργούν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κερδήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια.  Το ζείτε εσείς οι ίδιοι καθημερινά.
Οι δικές σου ΑΓΩΝΙΕΣ είναι και δικές μας
Αγωνιούμε  διότι η σχολική χρονιά ξεκινά με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και αμέτρητες ώρες μαθημάτων χάνονται. Φέτος δεν διορίστηκε κανένας μόνιμος εκπαιδευτικός και πολλοί από τους χιλιάδες συναδέλφους μας που εργάζονταν ως αναπληρωτές και κάλυπταν κενά σε όλη την Ελλάδα δεν πρόκειται να εργαστούν.
Αγωνιούμε, για τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών τόσο στη γενική, όσο και στην ειδική αγωγή. Στη Θεσπρωτία, οι κενές θέσεις, σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες, προσεγγίζουν τις 70.
Αγωνιούμε για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, για τα ταμεία των σχολείων που είναι άδεια και ΔΕΝ μπορούν να καλύψουν τα βασικά έξοδα λειτουργίας τους όπως θέρμανση, λογαριασμοί ΔΕΗ, αναλώσιμα υλικά.
Αγωνιούμε για τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις συμπτύξεις τμημάτων. Αντί τα παιδιά μας να γίνονται λιγότερα στις τάξεις και να αυξάνεται η ποιότητα του μαθήματος γίνονται πιο πολλά με όλα τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται.
Αγωνιούμε για τα βιβλία που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις δυνατότητες όλων των παιδιών.
 Αγωνιούμε διότι οδηγείται σε απαξίωση και κατάργηση το ολοήμερο σχολείο και ουσιαστικά μετατρέπεται σε <<παιδoφυλακτήριο>>.
Αγωνιούμε που πολλοί μαθητές μας ζουν σε συνθήκες φτώχειας και υποσιτίζονται.
Αγωνιούμε, γιατί με την ασφυκτική κατάσταση που ζούμε, οι νέοι μας δεν μπορούν να προγραμματίσουν το μέλλον τους
Οι δικές σου ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ είναι και δικές μας
Ανησυχούμε γιατί αυτοί που σχεδιάζουν και υλοποιούν όλα αυτά τα μέτρα καμώνονται πως νοιάζονται για το καλό της παιδείας.
Ανησυχούμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης θα ενταθούν.
Ανησυχούμε γιατί η ανεργία είναι η «επιδημία» του σήμερα και του αύριο.
Ανησυχούμε που προσπαθούν να μας παραπλανήσουν και να μας εξαπατήσουν για να μη δούμε τους πραγματικούς υπαίτιους.
Τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ θέλω είναι ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Ας παλέψουμε μαζί για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.
Ας αγωνιστούμε μαζί για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά σου-μαθητές μας.
Ας αγωνιστούμε μαζί για την ανατροπή όλων των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας.
Γιατί μόνο μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε.
Το Δ.Σ.



Σεπτέμβριος 2015