Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών της εκπαίδευσης
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έγκαιρα (απόφαση Γενικού Συμβουλίου 17/02/2015) απευθύνθηκε στην Κυβέρνηση απαιτώντας να πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με στόχο την επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών με προτεραιότητα σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και σε όλες τις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης. Κατάργηση των επισφαλών μορφών εργασίας, μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των κενών. Ειδικότερα στο χώρο της Παιδείας στο βαθμό που υπάρχουν αναπληρωτές να έχουν πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα.
Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς το πρόβλημα της στελέχωσης των σχολείων με εκπαιδευτικούς παραμένει άλυτο και απασχολεί σοβαρά όλη την ελληνική κοινωνία.
Τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν εκπαιδευτικούς και γονείς σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 13:00 με αίτημα την άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζοντας την κινητοποίηση που οργανώνεται από τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση υπερασπίζοντας τη δημόσια εκπαίδευση.
Διεκδικούμε:
  • Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη κατάσταση διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.
• Πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων μόνιμων διορισμών για την πραγματική κάλυψη των κενών.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.