Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων. Εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόβλημα υγιεινής και καθαριότητας των σχολείων είναι έργο πολύ σημαντικό και μας αφορά όλους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, είναι αυτοί, που καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια ,αγωνίζονται ώστε τα σχολεία να είναι καθαρά προκειμένου οι μαθητές ,οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να λειτουργούν σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον.
Η κυβέρνηση αποφάσισε φέτος να προβεί σε μείωση της ήδη πενιχρότατης αμοιβής σε ποσοστό 10% μεταθέτοντας την ευθύνη της συμπλήρωσης των αμοιβών τους στους Δήμους, με αποτέλεσμα οι κατά τόπους δημοτικές αρχές άλλες να μειώνουν κατά ένα μήνα τις συμβάσεις και να καταλήγουν από το δεκάμηνο σε εννέα μήνες , άλλες να μειώνουν αίθουσες κατά παράβαση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για να μπορέσουν να εξοικονομήσουν αυτό το προβλεπόμενο ποσοστό του 10%.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-      Να μη μειωθεί η ήδη πενιχρότατη αμοιβή των εργαζομένων και να μην περιοριστεί χρονικά η διάρκεια της σύμβασής τους .
-      Να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι άμεσα τα δεδουλευμένα τους
-      Να μονιμοποιηθούν στις θέσεις εργασίας τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .
-      Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου χωρίς καμία εξαίρεση στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.

Ηγουμενίτσα 09/12/2015