Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ





αρ. πρωτ.: 43
Ηγουμενίτσα 30-03-2016
                                                                                    ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου
                                                                                              ΚΟΙΝ: -    Δ/νση Π.Ε. Θεσπρωτίας
-       Τοπικό Τύπο

Με αφορμή αντιδράσεις γονέων αλλά και δημοσιεύματα για το κενό εκπαιδευτικού που δημιουργήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών το Δ.Σ. του Συλλόγου μας τονίζει τα εξής:

-              Το πρόβλημα των κενών θέσεων ταλανίζει τη Δημόσια Εκπαίδευση με αποκορύφωμα την τελευταία τριετία κατά την οποία ουσιαστικά δεν είχαμε κανέναν διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού. Σήμερα, λίγο πριν το Πάσχα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, πανελλαδικά, υπάρχουν 2000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών. Στη Θεσπρωτία τα κενά είναι αρκετά κυρίως σε ειδικότητες (Γαλλικά, Πληροφορική, Ειδική Αγωγή και όχι μόνο). Είναι φανερό ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Είναι χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης ότι τόσο στα Δημοτικά όσο και στα Νηπιαγωγεία με πολύ μεγάλη δυσκολία καλύπτονται ακόμη και οι αναρρωτικές άδειες.
-              Θεωρούμε ότι γονείς και εκπαιδευτικοί από κοινού θα πρέπει να παλέψουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δημόσιου Σχολείου και κυρίως της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού που γεννά η κυβερνητική πολιτική των περικοπών, των μηδενικών διορισμών και της ανεργίας.
-              Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στη λογική αλλά και πρακτική του «κοινωνικού αυτοματισμού», μια κοινωνική ομάδα δηλαδή να στρέφεται εναντίον της άλλης. Ο κάθε εργαζόμενος άρα και οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα, της αναρρωτικής άδειας και κανείς δεν μπορεί να σπιλώνεται γι’ αυτό. Δε βοηθά, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας αλλά και της κατάστασης που περιγράψαμε παραπάνω η «στοχοποίηση» και η «ανθρωποφαγία» κανενός και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών οι οποίοι δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για τη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση της νέας γενιάς.
-               ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, γι’ άλλη μια φορά, την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της περιφέρειάς μας.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



            ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                   ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ