Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



αρ. πρωτ.: 67
Ηγουμενίτσα 07-09-2016
                                                                                     ΠΡΟΣ
ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Θέμα : Έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου μας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 , ώρα 7μ.μ. στο 1ο Δημ. Σχ.  Ηγουμενίτσας


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ίδια ημέρα ώρα 10:30 στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Θεσπρωτίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όσο κι αν ο υπουργός Παιδείας προσπαθεί με δηλώσεις του να πείσει την κοινωνία ότι «επιτέλους μετά από 30 χρόνια θα είναι η πρώτη φορά που με την έναρξη των μαθημάτων όλα θα λειτουργούν κανονικά»,  η πραγματικότητα θα τον διαψεύσει οικτρά. Γιατί είναι σαφές πια με ποια κριτήρια ασκεί την εκπαιδευτική πολιτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και το υπουργείο παιδείας.
Το «Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο», το «Ενιαίου τύπου Ολοήμερο νηπιαγωγείο» και το νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή, αποτελούν συνέχεια των συντηρητικών εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων των προκατόχων τους. Αποτελούν πλήρη ευθυγράμμιση με τις πολιτικές της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ, που θεωρούν ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να έχει «αποτελέσματα» με όσο το δυνατόν λιγότερο οικονομικό κόστος. Αποτελούν πλήρη ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις των «θεσμών» για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στο δημόσιο, αφού μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος θα υπάρξουν νέα μέτρα ύψους 5,2 δις με βασική αιχμή τη διάλυση του δημόσιου τομέα.
Οι βασικότερες μνημονιακές δεσμεύσεις του υπουργείου παιδείας, για δραστικές περικοπές προσωπικού στην εκπαίδευση συνεχίζουν να υλοποιούνται.  Για μια ακόμα φορά οι διορισμοί είναι μηδενικοί και επιπλέον, ένα σημαντικό τμήμα των αναπληρωτών κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, αφού με τις αλλαγές στο δημοτικό, στο νηπιαγωγείο και στην ειδική αγωγή το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να εξαφανίσει τις πραγματικές ανάγκες στην εκπαίδευση. Ταυτόχρονα,  για μια ακόμα χρονιά η ελαστική εργασία των αναπληρωτών καλείται να καλύψει χιλιάδες πραγματικά κενά στην εκπαίδευση, ενώ ο νέος τύπος σχολείου γενικεύει το σχολικό μοντέλο του κατακερματισμού της γνώσης και των αντικειμένων, κομμένο και ραμμένο στα όρια των μνημονιακών περιορισμών και των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων  και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για αθρόες υποχρεωτικές μετακινήσεις εντός ΠΥΣΠΕ ή και εκτός ΠΥΣΠΕ. .
Τα μέτρα αυτά χτυπούν τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών αντίστοιχα.
Πρόκειται για μια γενικευμένη επίθεση. Ταυτόχρονα θέλουν να καλύψουν όπως οπως τα χιλιάδες κενά από τη χρόνια αδιοριστία, που και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει, στην ουσία τα “εξαφανίζει”, αντί να κάνει μόνιμους διορισμούς για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία από την πρώτη μέρα.
Θέλουν να μας βγάλουν “υπεράριθμους” για να μας μετακινούν όπου θέλουν, να μην κάνουν προσλήψεις αναπληρωτών, να μας τσακίζουν δηλαδή τη ζωή.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το ΔΣ του Συλλόγου μας καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε έκτακτη Γ.Σ.την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7μ.μ. στο 1ο Δημ. Σχ. Ηγουμενίτσας για να συζητήσουμε για το νέο εργασιακό τοπίο του κλάδου καθώς και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας απέναντι σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε .
Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!!!
Να μην περάσει η ληστεία των μορφωτικών δικαιωμάτων και οι εργασιακές ανατροπές!!
Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική ένας δρόμος υπάρχει: οργανωμένος αγώνας μέσα από τα σωματεία μας για να μπλοκάρουμε την αντιεκπαιδευτική λαίλαπα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ίδια ημέρα ώρα 10:30 στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Θεσπρωτίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 ώρα 7:00 μ.μ.

Για το Δ.Σ.
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



  ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                        ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ