Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι ,
<< Πριν από 131 χρόνια στο Σικάγο της Αμερικής θέριευε και έπνιγε τους σκλάβους η αδικία . Και έγινε μίσος . Και ξεχύθηκε σε διαδήλωση στους δρόμους .Άστραψαν στις βαθουλωμένες κόγχες τα μάτια και στα σκελετωμένα πρόσωπα το μίσος έγινε θέληση και απόφαση και κραυγή : ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!...
Έριξε πάνω στη λαοθάλασσα το κράτος των εκμεταλλευτών και ξάπλωσε κορμιά καταγής και έβαψε με αίμα τους δρόμους.
Έτσι έγινε η Πρωτομαγιά….
Μέρα πάλης για μια καινούργια κοινωνία , χωρίς πείνα και δάκρυα , χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο …. >>
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι ,
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα !Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης , βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου , των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης , που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης .Το δικαίωμα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν , δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές , από κυβερνήσεις και κοινοβούλια . Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες , με οργάνωση και αντοχή .
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ! Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία .
Σήμερα συνεχίζουμε την αγωνιστική πορεία του εργατικού-λαϊκού μας κινήματος. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα .Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα ,την κοινωνική ασφάλιση ,την παιδεία , την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες ,ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
ΤΟ Δ.Σ.

Ηγ/τσα 27/04/2017