Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016 – 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε., που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 24ης Ιουνίου 2015, παρουσιάζει, σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε., την έκθεση πεπραγμένων για το δεύτερο  χρόνο της θητείας του (2016-2017).


Η σύνθεση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη συνδικαλιστική περίοδο 2016-2017 και μετά τη συγκρότησή του σε σώμα την 1η Οκτωβρίου 2015, είναι:

Πρόεδρος: Κικινής Θανάσης, Αντιπρόεδρος - Υπεύθυνος Εκδόσεων: Πετράκης Σταύρος, Γενικός Γραμματέας: Φασφαλής Νίκος ( μέχρι31/12/2016) Γκούμας Θανάσης (από 1/1/17), Ταμίας – Ειδικός Γραμματέας - Υπεύθυνος Τύπου και Δημ. Σχέσεων: Ανδρουλάκης Μάνος, Οργανωτικός Γραμματέας - Υπεύθυνος Υλικού & Βιβλιοθήκης: Οικονόμου Τριαντάφυλλος, Μέλη: Καλλώνης Σταύρος, Τσαγκαράτου Αιμιλία , Δριμάλα Θεοδώρα, Μαρίνης Σπύρος, Καλόγηρος Νίκος, Τρούλης Γιώργος.


Η δράση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη συνδικαλιστική χρονιά 2016-2017:

                Η δράση του Δ.Σ. διαμορφώθηκε μέσα σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες για τον κλάδο και την κοινωνία  μετά την ψήφιση και του τρίτου και τέταρτου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της παιδείας είναι πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Όλα τα «κτυπήματα» κατά της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (δήθεν ενιαίος τύπος σχολείου, ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία τμήματος νηπιαγωγείου, επί της ουσίας κατάργηση των τμημάτων ένταξης …) επενδύθηκαν με την χρησιμοποίηση ενός προσχηματικού διαλόγου – κάλυμμα των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου που οδήγησε και οδηγεί την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω. Οι συνεχείς υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς αποδείχθηκαν ανέξοδες και αυτό που απέμεινε είναι ένα εφιαλτικό τοπίο για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Όχι μόνο δεν έγιναν οι 20.000 διορισμοί αλλά οι πολιτικές και οι «αλλαγές» που εφαρμόζονται στο χώρο της εκπαίδευσης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες εργαζόμενους αναπληρωτές συναδέλφους μας στην ανεργία, οδηγούν σε απολύσεις ανθρώπων που εργάζονται για χρόνια στην εκπαίδευση.
                Το Δ.Σ. απάντησε επιθετικά στον προσχηματικό διάλογο του Υπουργείου και θωράκισε τις θέσεις του κλάδου – αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων με τον επιστημονικό λόγο  συνεδρίων και επιστημονικών ημερίδων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
                Οι δράσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες, στάθηκαν ενάντια στις βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος των εργαζομένων και οδηγούν:

·                     Στην οικονομική εξαθλίωση εργαζόμενων και συνταξιούχων, ειδικά και μετά την ψήφιση του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου.
·                     Στην άδικη και άνιση, για άλλη μια φορά, φορολογική πολιτική με μείωση του αφορολόγητου και τη χιονοστιβάδα άμεσων και έμμεσων φόρων που συνθλίβει μισθωτούς και συνταξιούχους.
·                     Στην ανεργία που «χτυπάει πλέον κόκκινο» και  οδηγεί την ελπιδοφόρα νέα γενιά της πατρίδας μας στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό κάτι που είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικής βίας.
·                     Στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους και των πυλώνων του που είναι η παιδεία και η  υγεία καθώς επίσης και κάθε κοινωνικού δικαιώματος και κατάκτησης που ήταν αποτέλεσμα πολύχρονων αγώνων των εργαζόμενων.

Στην εκπαίδευση, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., είχε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, αφού η εκπαιδευτική πολιτική δεν υλοποιείται με βάση τον απαραίτητο  εκπαιδευτικό προγραμματισμό και σχεδιασμό αλλά με κριτήρια οικονομικού – λογιστικού χαραχτήρα. Η φετινή σχολική χρονιά, μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, κλείνει με 3οοο κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (κυρίως στην παράλληλη στήριξη), δίχως την προοπτική μόνιμων διορισμών για τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας.  Αναπληρωτές που είναι πλέον αντιμέτωποι με το πολλοστό έτος στη σειρά μηδενικών διορισμών (με τους αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής να κλείνουν 16 χρόνια αναμονής για μονιμοποίηση) αλλά και με την ανασφάλεια σχετικά με τον τρόπο πρόσληψής τους έστω και ως αναπληρωτές. Κι όλα αυτά με την προοπτική της τραγικής συρρίκνωσης ακόμη και αυτών των προσλήψεων…
Ο νέος τύπος σχολείου του κ. Φίλη συρρίκνωσε το Δημόσιο σχολείο και έδειξε το δρόμο της ανεργίας σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών συρρικνώθηκαν. Τα Ολοήμερα σχολεία διαλύθηκαν. Καταργήθηκε ο υπεύθυνος Ολοήμερου. Το Νηπιαγωγείο έχασε τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα και η ειδική αγωγή αφέθηκε για άλλη μια φορά στο έλεος του Θεού.
Όλα τα παραπάνω, διαμορφώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη εικόνα ώστε να καλυφθούν, ακόμα, και βασικοί τομείς λειτουργίας των σχολείων (γραφική ύλη, πετρέλαιο θέρμανσης, ανταπόκριση στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους).
Μέσα σε όλο αυτό το τοπίο της αποσάθρωσης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και τις ελληνικές οικογένειες, τάζοντας 20.000 μόνιμους διορισμούς, ενιαίο τύπο ολοήμερου σχολείου, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, Ειδική Αγωγή για όλους του μαθητές που τη χρειάζονται (μετατρέποντας τα Τ.Ε. σε παράλληλη στήριξη!!!), οργανικές θέσεις στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που περιμένουν μάταια… 
Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού της χώρας για υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή , επέκταση του ενιαίου (;) τύπου Ολοήμερου και στα 1)θ , 2)θ και 3)θ σχολεία και αναβάθμιση της ειδικής αγωγής …μάλλον πέφτουν στο κενό αφού ο Υπουργός Παιδείας εξήγησε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ότι είναι εξαγγελίες που θα υλοποιηθούν σε βάθος 3ετίας.
Οι πολιτικές των αλλεπάλληλων μνημονίων, της σκληρής λιτότητας πάντα και μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της “ακύρωσης” των Κοινωνικών Αγαθών, που επιβάλλεται από τους «Θεσμούς»  και εκτελείται κατά γράμμα και από την Κυβέρνηση της «πρώτης φορά αριστερά», δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο αναμονής.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχώρησε σε αγωνιστικές δράσεις για την ανάδειξη όλων αυτών των προβλημάτων και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Για πρώτη φορά από την αρχή της σχολικής χρονιάς έβαλε πάνω από όλα την ποιότητα της εκπαίδευσης και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Χρησιμοποίησε κάθε μέσο για την ανάδειξη προβολής των προβλημάτων για το δημόσιο σχολείο.
Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε στο δρόμο και να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Απαιτείται αφύπνιση και δυναμικοί αγώνες. Η μάχη ενάντια στην πολιτική των μνημονίων είναι κομβικής σημασίας και πρέπει να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης αγώνων με προοπτική δικαίωσης.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
22/6/2016
Απόφαση 85ης Γενικής Συνέλευσης για φοίτηση σε ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο
23/6/2016
Ανακοίνωση – διαμαρτυρία για την ενοποίηση των σχολικών επιτροπών στο Δήμο της Αθήνας
24/6/2016
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης για δίωξη μελών Δ.Σ. Συλλόγου «Δ. Γληνός»
28/6/2016
Ανακοίνωση για δικαίωμα υποβολής αίτησης πρόσληψης ως αναπληρωτών, δασκάλων και νηπιαγωγών αποφοίτων Π.Α. ξαθ Σ.Ν. διετούς φοίτησης
29/6/2016
Ανακοίνωση για την παρακράτηση των αποδοχών των αναπληρωτών
30/6/2016
Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra
30/6/2016
Ανακοίνωση για την παιδαγωγική επάρκεια αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής (πανεπιστημίου Μακεδονίας και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)
30/6/2016
Ανακοίνωση για την τεράστια αναστάτωση για τους προς συνταξιοδότηση εκπαιδευτικούς
4/7/2016
Ανακοίνωση για την έκδοση των προσωρινών πινάκων κατάταξης των αναπληρωτών
4/7/2016
Ανακοίνωση για την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών
4/7/2016
Ανακοίνωση για τον αποκλεισμό των συναδέλφων αναπληρωτών από το επίδομα του ΟΑΕΔ
4/7/2016
Επιστολή σε αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τη συμμόρφωση του Γ.Λ.Κ. με τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων πατέρων ανηλίκων
4/7/2016
Απόφαση 85ης Γ.Σ. κλάδου για την αγωνιστική δράση της Δ.Ο.Ε.
4/7/2017
Απόφαση 85ης Γενικής Συνέλευσης για την Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση
5/7/2016
Ανακοίνωση για τις μηδενικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών
5/7/2016
Αίτημα για παράταση διαδικασίας επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒμ ώστε να συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί
6/7/2016
Ανακοίνωση για να σταματήσει το «παιχνίδι» της κυβέρνησης με τους προς συνταξιοδότηση εκπαιδευτικούς
22/7/2016
Ανακοίνωση για την εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών
9/8/2016
Συνάντηση Δ.Ο.Ε. με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας για την προσχολική αγωγή
9/8/2016
Ανακοίνωση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων
9/8/2016
Ανακοίνωση για τον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών Φ.Α. ΠΕ11 της Α/θμιας Εκπαίδευσης από τη διαδικασία για απόσπαση στα ευρωπαϊκά σχολεία
25/8/2016
Διαμαρτυρία για τον καθορισμό των λειτουργικών κενών και τις συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο
26/8/2016
Ανακοίνωση για αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός του δημόσιου τομέα
26/8/2016
Ανακοίνωση για συνάντηση με Υπουργό Παιδείας
26/8/2016
προκήρυξη κινητοποίησης στις 31/8/2016
26/8/2016
Ανακοίνωση για την ανάκληση των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών
26/8/2016
Αίτημα σε Υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα του συστήματος OPSYD
29/8/2016
Ανακοίνωση για κοινή συνάντηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ
31/8/2016
Ανακοίνωση προς Συλλόγους Διδασκόντων για μη κατανομή των λειτουργικών κενών – πρακτικό
2/9/2016
Ανακοίνωση για επιβολή νέου τύπου Ολοήμερου στην προσχολική αγωγή
2/9/2016
Απόφαση για αγωνιστική δράση – απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στις 15/9/2016
6/9/2016
Διαμαρτυρία για τις ρυθμίσεις για το Νηπιαγωγείο
6/9/2016
Ανακοίνωση για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής
7/9/2016
Συνέντευξη τύπου
9/9/2016
Ανακοίνωση για προσλήψεις αναπληρωτών
10/9/2016
Συνέντευξη τύπου στην ΕΔΟΘ
14/9/2016
Προετοιμασία για τις εκλογές των αιρετών  2016
15/9/2016
Απεργιακή κινητοποίηση, συνάντηση με Υπουργό Παιδείας
17/9/2016
Ανακοίνωση ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις, το φασισμό, συμμετοχή σε αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στις 17/9/2016
20/9/2016
Ανακοίνωση για τη δημιουργία (ΤΥ) ΖΕΠ
23/9/2016
Ανακοίνωση για την προσμέτρηση ώρας σίτισης μαθητών στους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς
24/9/2016
Ολομέλεια Προέδρων
28/9/2016
Αίτηση ακύρωσης ΔΟΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης για το «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου» και ανυπόστατα δημοσιεύματα σχετικά με αυτή
28/9/2016
Ανακοίνωση για την εκ των υστέρων δοθείσα από το Υπουργείου Παιδείας, παράταση στην προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
30/9/2016
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας, 2ωρη στάση εργασίας
6/10/2016
Ανακοίνωση για την ανάπτυξη δράσεων ΔΟΕ –ΟΛΜΕ για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου
7/10/2016
Ανακοίνωση συμπαράστασης στο τούρκικο σωματείο Egitim Sen
12/10/2016
Ανακοίνωση για τον καθορισμό σχολικής μονάδας ως δυσπρόσιτη
12/10/2016
Επιστολή προς Συλλόγους Α’ Αθήνας για τον ορισμό εκπροσώπου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αθηναίων
18/10/2016
Ανακοίνωση για τη διάλυση της  ειδικής αγωγής
25/10/2016
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, συγκέντρωση διαμαρτυρία ΔΟΕ- ΟΛΜΕ
25/10/2016
Συμμετοχή στη 2η συνεδρίαση επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος «ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και δια βίου μάθηση»
27/10/2016
Ψήφισμα συμπαράστασης για τη δίκη του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας
26/10/2016
Συνάντηση με εκπαιδευτικούς από τη Γερμανία
11/11/2016
Ανακοίνωση για ωράριο εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτικοί ολιγοθέσιων σχολείων, νηπιαγωγοί, προσμέτρηση σίτισης
11/11/2016
Απάντηση Ν.Σ. σε ερώτημα για την παράταση θητείας Δ.Σ. Συλλόγου
15/11/2016
Συμμετοχή σε συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα
16/11/2016
Κήρυξη στάσης εργασίας για Σύλλογο Ικαρίας
16/11/2016
Ανακοίνωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
21/11/2016
Αίτηση ακύρωσης της ΔΟΕ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης για το «Ωρολόγιο πρόγραμμα ενιαίου τύπου ολοήμερου νηπιαγωγείου»
21/11/2016
Απάντηση Ν.Σ. για το επίδομα διευθύντριας 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου
21/11/2016
Απάντηση Ν.Σ. σε ερώτημα για την απόδοση χορηγιών
21/11/2016
Απάντηση Ν.Σ. σε ερώτημα Συλλόγου Σερρών για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών
28/11/2016
Ανακοίνωση με παρατηρήσεις Ν.Σ. για την αναγνώριση πλασματικών ετών στο δημόσιο
2/12/2016
Στάση εργασίας για συμμετοχή εκπαιδευτικών σε συλλαλητήριο ΕΣΑμεΑ - ΠΟΣΓΚΑμεΑ
2/12/2016
Ανακοίνωση για συνάντηση με Υπουργό Παιδείας
6/12/2016
Στάση εργασίας για Σύλλογο Ζακύνθου
6/12/2016
Ανακοίνωση για τα κείμενα καταγραφής απόψεων των εκπαιδευτικών από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
6/12/2016
Συμπαράσταση σε συνάδελφο Ελισάβετ Παπαδοπούλου
7/12/2016
Συνεργασία ΔΟΕ με σύμβουλο για τα ασφαλιστικά ζητήματα
9/12/2016
Καταγγελία για την επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικού στο 1ο Δ.Σχ. Ιτέας
12/12/2016
Καταληκτική ημερίδα αποτίμησης και παρουσίασης συμπερασμάτων  με θέμα: «το σχολείο που βιώνουμε – το σχολείο που οραματιζόμαστε. Κριτική και διεκδικήσεις». Πάτρα.
13/12/2016
Ανακοίνωση σχετικά με την εγκύκλιο του Ι.Ε.Π. για την περιγραφική αξιολόγηση
20/12/2016
Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. για τη διοικητική μεταφορά των νηπιαγωγείων στην τοπική αυτοδιοίκηση
21/12/2016
Αποστολή στον Υπουργό Παιδείας συνοπτικής έκθεσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε.
5/1/2017
Εκδίκαση στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της ΔΟΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης για το «Ενιαίο Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου» - 3ωρη στάση εργασίας στις 13/1/2017
12/1/2017
Ακύρωση της στάσης εργασίας και αναβολή εκδίκασης της αίτησης ακύρωσης της Δ.Ο.Ε. κατά της Υπουργικής Απόφασης για το «Ενιαίο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο»
13/1/2017
Ανακοίνωση για τη διώξη συναδέλφου Ηλία Σμήλιου μέλους του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς
18/1/2017
Καταγγελία για εκφοβισμό στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος
19/1/2017
Διαμαρτυρίες για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων
23/1/2017
Σύσκεψη αιρετών
25/1/2017
Ανακοίνωση για το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για την «αναδιάρθρωση» του κλάδου και η απάντηση του κλάδου
27/1/2017
Ανακοίνωση για τις ενέργειες των Δ/ντών Εκπαίδευσης σε σχέση με τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών
27/1/2017
Συμπαράσταση στο διωκόμενο συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο
27/1/2017
Ανακοίνωση για την επιτακτική ανάγκη κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων και την άμεση ανάγκη για έκτακτο κονδύλιο θέρμανσης
1/2/2017
Στάση εργασίας για στήριξη συναδέλφων Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γεώργιο
1/2/2017
Στάση εργασίας για στήριξη συναδέλφων που θα υποδεχτούν τα παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου Περάματος
2/2/2017
Αίτημα για παράταση της διαδικασίας υποβολής προτάσεων για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων
7/2/2017
Στάση εργασίας για στήριξη συναδέλφων Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γεώργιο
6/2/2017
Αίτημα προς Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για συνάντηση
8/2/2017
Στάση εργασίας για Σύλλογο Χανίων
9/2/2017
Διαμαρτυρία για τη νέα μείωση των εσόδων λειτουργίας των σχολείων και τον φόρο 29% στα έσοδα των σχολικών επιτροπών
17/2/2017
Συμπαράσταση σε εκπαιδευτικούς που δέχονται επιθέσεις
17/2/2017
Συνάντηση με κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
20/2/2017
Συμπαράσταση σε εκπαιδευτικούς 9ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου που δέχθηκαν επίθεση από γονείς
21/2/2017
Ανακοίνωση για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων
22/2/2017
Αίτημα συνάντησης με Υπουργό Παιδείας για ζήτημα πειθαρχικής δίωξης
22/2/2017
Καταγγελία για την επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικού στους Συλλόγους Αμαλιάδας, Πάτρας
23/2/2017
Διαμαρτυρία για τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ για την εκπαίδευση
23/2/2017
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας. Διάθεση λεωφορείων για διευκόλυνση μετακίνησης 
24/2/2017
Αίτημα για παράταση για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης
26/2/2017
Επίσκεψη εκπροσώπων Δ.Ο.Ε. στην Άγκυρα στα πλαίσια κινητοποίησης της ETUCE για τη στήριξη των απολυμένων Τούρκων εκπαιδευτικών
1/3/2017
Περιφερειακή σύσκεψη Πελοποννήσου
1/3/2017
Περιφερειακή σύσκεψη Θεσσαλίας
6/3/2017
Διαμαρτυρία για την εξαίρεση εκπαιδευτικών ΠΕ60-61 και ΠΕ70-71 από την προκήρυξη για πρόσληψη σε θέσεις Π.Ε. Γραμματέων στα Δικαστήρια της χώρας
6/3/2017
Τοποθέτηση και δυνατότητα μετακίνησης – δικαιώματα αναπληρωτών
6/3/2017
Αίτημα για επέκταση των ρυθμίσεων για τα στεγαστικά δάνεια και στους εκπαιδευτικούς
7/3/2017
Ανακοίνωση έπειτα από συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας
8/3/2017
Περιφερειακή σύσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
13/3/2017
Περιφερειακή σύσκεψη Κρήτης
13/3/2017
Περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας
17/3/2017
Κήρυξη στάσης εργασίας για Σύλλογο Σάμου
20/3/2017
Αίτημα σε Υπουργό Παιδείας για συνάντηση για τα θέματα Προσχολικής Αγωγής
23/3/2017
Περιφερειακή σύσκεψη Ηπείρου
23/3/2017
Ανακοίνωση για το πρόγραμμα σίτισης «σχολικά γεύματα»
23/3/2017
Περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Ελλάδας
24/3/2017
Αίτημα για το διπλασιασμό μορίων  των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτες περιοχές. Ίση αντιμετώπιση όλων των αναπληρωτών στο δικαίωμα να δηλώσουν δυσπρόσιτα σχολεία
27/3/2017
Στήριξη σε διωκόμενη συναδέλφισσα Ελ. Παπαδοπούλου
27/3/2017
Ανακοίνωση για την απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών και πρόγραμμα δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών
28/3/2017
Περιφερειακή σύσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας
28/3/2017
Γνωμοδότηση σχετικά με την ανάθεση αρμοδιοτήτων από τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές στους Δ/ντές Σχολικών Μονάδων
30/3/2017
Γνωμοδότηση σχετικά με τη στελέχωση και λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών
30/3/2017
Απάντηση σε επιστολή Υπουργού Παιδείας σχετικά με την επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης
31/3/2017
Αίτημα ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για χορήγηση άδειας για τις Γενικές Συνελεύσεις
4-5/4/2017
Πανελλήνιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για το ζήτημα των μόνιμων διορισμών και στάσεις εργασίας
6/4/2017
Ανακοίνωση για τις πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς και τις αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων
7/4/2017
Διαμαρτυρία για την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας για «διαφήμιση» συνεδρίου με  θέμα «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση»
12/4/2017
Ανακοίνωση για την καθυστέρηση καταβολής β’ δόσης λειτουργικών δαπανών στις σχολικές μονάδες
19-20/4/2017
Εκπαιδευτικό Συνέδριο ΔΟΕ-ΠΟΕδ στη Λάρνακα
24/4/2017
Πληροφορίες για τον ορισμό Δικαστικών Αντιπροσώπων για τη διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων
26/4/2017
Ανακοίνωση σχετικά με την εγκύκλιο για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ
27/4/2017
Αίτημα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αναπληρωτών και για άνοιγμα του πληροφοριακού συστήματος ΟΠΣΥΔ
27/4/2017
Ανακοίνωση για εργατική Πρωτομαγιά
28/4/2017
Ανακοίνωση για την καταχώρηση στοιχείων σχετικά με τις κτηριακές υποδομές στο σύστημα myschool
28/4/2017
Ανακοίνωση για την εγκύκλιο των εγγραφών στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2017-2018
2/5/2017
Ανακοίνωση σχετικά με τη δυνατότητα επιλογής Β’ ξένης γλώσσας από τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου
3/5/2017
Αίτημα για παράταση υποβολής αίτησης αναπληρωτών
3/5/2017
Ανακοίνωση για τις μεταθέσεις και τη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου
3/5/2017
Διευκρινήσεις για τις εκλογές αντιπροσώπων στους Συλλόγους της νησιωτικής Ελλάδας
4/5/2017
Αίτημα για συνάντηση με Υπουργό Παιδείας για το θέμα της Προσχολικής Αγωγής
8/5/2017
Επιστολή σε Υπουργό Παιδείας για Προσχολική Αγωγή
10/5/2017
Συνάντηση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας για την Προσχολική Αγωγή
12/5/2017
Αίτημα για συνάντηση με τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης με αντικείμενο καταγγελία που αφορά τις σχολικές μονάδες της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
17/5/2017
Στήριξη συναδέλφων ιδιωτικής εκπαίδευσης
19-20/5/2017
Διημερίδα για την Ειδική Αγωγή στο Βόλο


Απεργιακές κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ

10/9/2016
Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη
17/11/2016
Κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο
24/11/2016
24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση
1/5/2017
Συλλαλητήριο για την Πρωτομαγιά
17/5/2017
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση




Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Ο Γενικός Γραμματέας


Γκούμας Θανάσης