Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Αρ. πρωτ.: 3
Ηγουμενίτσα 12/06/2017                                                    ΠΡΟΣ
syl.ekp.pe.thesp@gmail.com                                               ΜέληΣυλλόγου                                          


1.                                                     ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ
Συνάδελφοι-ισσες ,

Στις 20 Ιουνίου . με βάση την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ , θα κληθούν οι  «σύλλογοι διδασκόντων» σε συνεδρίαση  και συμπλήρωση ερωτηματολογίου που αφορά τα υποψήφια στελέχη εκπαίδευσης . Η διαδικασία εμπλοκής του συλλόγου διδασκόντων στην επιλογή των διευθυντών είναι μέρος της γενικότερης διαδικασίας αξιολόγησης που προωθείται και στην εκπαίδευση. 
Η διαδικασία αυτή είναι εφαρμογή ακριβώς των διαδικασιών αξιολόγησης που προβλέπονται στο ν. 4369/16 – Βερναδάκη - για την αξιολόγηση στο Δημόσιο στο τμήμα που αφορά την αξιολόγηση του προϊσταμένου από τους υφισταμένους. Το Σεπτέμβρη του 2017 σχεδιάζουν να βάλουν σε εφαρμογή και το υπόλοιπο κομμάτι της αξιολόγησης.

  Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, κάθε συνάδελφο, να μην συντάξουν πρακτικά, να μην συμπληρώσουν ερωτηματολόγια, να μην αξιολογήσουν, στα πλαίσια της «αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης» που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ (Σας έχουμε κοινοποιήσει τη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ ) .
     Θυμίζουμε ότι στην ΑΠΟΧΗ από την παραπάνω διαδικασία δεν υπάρχει καμία παρακράτηση μισθού .

2.     Με αφορμή έγγραφο της σχολικής συμβούλου της 1ης εκπ/κής περιφέρειας με θέμα «ενέργειες με τη λήξη του σχολικού έτους» το ΔΣ του Συλλόγου τονίζει τα εξής :
ΟΙ Σύλλογοι διδασκόντων συνεδριάζουν ,συζητούν και αποφασίζουν για θέματα που απασχολούν τη σχολική μονάδα όλη την διάρκεια του έτους .Το ίδιο θα κάνουν και στο τέλος της σχολικής χρονιάς .
Όσον αφορά όμως τη σύνταξη και αποστολή εκθέσεων, μέσω των σχολικών συμβούλων στο ΥΠΕΠΘ ,θεωρούμε και τούτο αποτελεί και θέση της ΔΟΕ , ότι είναι κομμάτι της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, κάτι με το οποίο καθολικά ο Κλάδος διαφωνεί .
Καλούμε τους Συλλόγους διδασκόντων  να μη προβούν στη σύνταξη και αποστολή τέτοιων εκθέσεων στα γραφεία των σχολικών συμβούλων.

Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




   Χριστοφίδης Δημήτριος                                 Τσόδουλος Κυριάκος