Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας καταγγέλλει την πολιτική που ακoλουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο χώρο της Ειδικής Αγωγής

Δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο πιο ευαίσθητος  χώρος της εκπαίδευσης , τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ,εξακολουθούν και είναι χωρίς δασκάλους αδυνατώντας στις περισσότερες περιπτώσεις να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία .
Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται   με το σταγονόμετρο . Από τις 5.500 , περίπου , κενές θέσεις της παράλληλης στήριξης δεν έχουν καλυφθεί ούτε οι μισές . Στη Θεσπρωτία πάνω από 11 μαθητές είναι ουσιαστικά χωρίς τον κατάλληλο εκπαιδευτικό . Η περίφημη «κανονικότητα» του  Υπουργείου Παιδείας φαίνεται πως δεν αφορά το χώρο της Ειδικής Αγωγής ή μάλλον είναι μόνο για τα ΜΜΕ και το προφίλ της κυβέρνησης . Η δικαιολογία τους είναι ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις για τις ανάλογες προσλήψεις . Θυμίζουμε πως καμία κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή .
Φαίνεται πως για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν περισσεύει τίποτα από τα περίφημα  «πλεονάσματα» της Κυβέρνησης . Όλα στις τσέπες τραπεζιτών, δανειστών και τοκογλύφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μόνα που περισσεύουν είναι λόγια συμπάθειας και τάχα κατανόησης .Λόγια συμπάθειας του Πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Θεσπρωτία Λόγια συμπάθειας και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρόσφατα επισκέφτηκε την περιοχή μας . Ο ίδιος βέβαια είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην εκπαίδευση .Επί υπουργίας του οι απολύσεις αποτελούσαν προτεραιότητα του .
Απέναντι σε αυτή την πολιτική, η διέξοδος βρίσκεται στους αγώνες μας . Στους κοινούς αγώνες όλων των εργαζομένων , εκπαιδευτικών και γονιών για ένα σχολείο που πραγματικά θα προσφέρει γνώση και εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές και θ’ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
ΤΩΡΑ να καλυφτούν όλα τα κενά στην Ειδική Αγωγή (παράλληλη στήριξη ,Ειδικά Σχολεία)
Οι μαθητές με ειδικές ανάγκες έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας, δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» .
Ηγουμενίτσα 13/11/2017

ΤΟ Δ.Σ.